To nejlepší mezi bezpečnostními kamerami

Bezpečnostní kamery jsou strážní hlídka dvacátého prvního století. Jsou vaším hlídacím psem, jehož oko zaznamená jakýkoliv pohyb. Když investujete do kvalitního kamerového systému, máte šanci zastavit zloděje, ještě než vám napáchá škody.

Pokud chceme ochránit naši firmu, náš majetek nebo naši rodinu, využijme k tomu moderní kamerové systémy. Tuto soustavu CCTV snadno instalujeme a na oplátku se stane naším strážním andělem, který chrání naši bezpečnost. V současné době si můžeme zakoupit tři typy kamerových systémů.

Analogové kamery převádějí získaný obraz do standardu známého z analogové televize pomocí koaxiálního kabelu. Koupíte je za nižší cenu, jsou více citlivé a méně náročné na paměťové úložiště. Na druhou stranu mají nižší rozlišení, než digitální IP kamery. S digitální technologií máte přehled ve vysokém rozlišení full HD, obraz se vám přenáší na velké vzdálenosti a můžete celý kamerový set pohodlně spravovat z jednoho místa. Nevýhodou je ale vyšší cena nebo obtížnější instalace.

Pokud však chcete mít skutečně kvalitní ochranu, pořiďte si také speciální přístroj, který odhalí potencionálního narušitele i v případě, pokud by se dostal přes klasický kamerový systém. To zajistí například termokamery, vskutku špičkové přístroje v oboru. Umožňují vám provádět infračervené snímky sledovaného objektu a zobrazí tak jeho tepelné záření přímo vašemu oku. Potencionální narušitel se může skrýt ve tmě před klasickou kamerou. Před termokamerou se mu to ale nepodaří. Proto tato technologie nabízí vyšší standart bezpečnosti. 

Obecně platí, že čím více investujete do bezpečnostního systému, tím spíše zastavíte potencionálního narušitele, ještě než stihne napáchat jakékoliv škody. Celý kamerový systém se stává vaším prodlouženým okem. Dokáže zaznamenat kohokoliv, ať už je schovaný za stromem na zahradě, nebo na rohu ve tmě. V případě, že včas zjistíte přítomnost zloděje, můžete okamžitě zavolat policii a ta ho chytne ještě dříve, než se stihne dostat do vašeho domova či firmy.