Vybíráme kvalitní příslušenství k televizi

Relaxujte podle vlastních představ

Ano, trávit volný čas sportováním, cestováním nebo nějakou zajímavou intelektuální činností je jistě výborné a člověk se takovýmto způsobem bezesporu obohatí. Přiznejme si ale, že existují chvíle, kdy se naše představa o relaxaci jasně formuje do pohodlného křesla či gauče za asistence zapnuté televize.

Možná chcete sledovat svůj oblíbený sport. Třeba si chcete dopřát film se svým protějškem. Výčet situací, při kterých s radostí a uvolněním koukáme na televizi, je nekonečný. Dnešní technologie navíc umožňují opravdovou programovou pestrost v kombinaci s dokonalou kvalitou obrazu a zvuku.

Když televize, tak se vším všudy

Zasloužíte si „gaučink“ na úrovni. Je váš obývák vybaven tak, jak se na správného diváka sluší? S velkou mírou pravděpodobnosti by v něm neměl chybět dobrý set top box. Tedy zařízení, které umí převést digitální televizní signál na signál, jež jsou schopny zpracovat televize bez digitálního tuneru – signál analogový. Obvykle bývá přístroj zapojen mezi televizí a anténou.

Standardní formát vysílání DVB-T se však začne vypínat již v roce 2018 a následovat bude přechod na formát DVB-T2, s nímž si ovšem neporadí každá televize. Pokud ani ta vaše ne, bude nejlepším možným řešením pořízení set-top boxu DVB-T2.

Těžko si dnes lze představit sledování televize bez dálkového ovladače. Myšlenka, že vstáváte z postele a jdete přepnout program, působí jak z doby pravěku. Snadno ale může dojít k poškození či ztrátě. V takovém situaci přichází na řadu univerzální dálkový ovladač. Výběr je dnes opravdu veliký, jen je nutné zvolit vhodný typ pro vaše zařízení.  

Chcete mít HD svět jako na dlani? Pokud ano, tak není nad čím přemýšlet. Satelitní komplety jsou cenově velmi přijatelné a obsahují vše, co potřebuje HD televize k přijímání. Obvykle jsou tvořeny železnou satelitní parabolou, která má vynikající povrchovou úpravu, a HD satelitním přijímačem, jež je plně kompatibilní i se standardem DVB a umožňuje tak příjem vysílání i ve standardním rozlišení.

Určitě máte zájem o vysílání ve vysokém rozlišení obrazu. Přesně takové provozuje na českém a slovenském trhu průkopník satelitního vysílání společnost Skylink. Ovšem pozor! Neobejdete se bez satelitní karty, která vám umožňuje získat příjem televizních a rozhlasových programů ze satelitů Astra a nabízí rovněž oboustrannou internetovou konektivitu.

Pokud vás už unavuje neustálé přemýšlení o vhodném místě pro vaši televizi, nezoufejte! Držák na TV se postará o to, abyste nemuseli k televizím dokupovat ještě speciální stolky. Lze ho umístit kamkoliv na stěně a vy si tedy jednoduše vyberete to nejvhodnější místo pro pohodlné sledování. Držáky jsou zkonstruovány tak, aby byla mezi televizí a stěnou dostatečná vzdálenost. Díky tomu je možné obratně manipulovat s náklonem obrazovky a snadno lze také zapojovat či vypojovat audio-video kabely.